Λεξικό Audi

Ηχοσύστημα Bang & Olufsen

Για τα αυτιά και τα μάτια: το ηχοσύστημα Bang & Olufsen διαθέτει και οπτικό και ακουστικό θέλγητρο. Ενσωματώνεται τέλεια στο sport εσωτερικό του αυτοκινήτου και μετατρέπει κάθε ήχο σε μία αξέχαστη ηχητική εμπειρία. Μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις - σε όλα τα ταξίδια, σε κάθε ταχύτητα.

Εξαιρετικός ήχος από την Bang & Olufsen: το ηχοσύστημα Bang & Olufsen για συγκεκριμένα μοντέλα Audi είναι άψογα προσαρμοσμένο στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του εσωτερικού του αντίστοιχου αυτοκινήτου. Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: η μουσική πηγάζει από 14 ηχεία υψηλής απόδοσης (Audi R8: 12 ηχεία) - ένας θαυμάσιος ήχος surround. Τα ηχεία διαθέτουν διακριτά καλύμματα με στοιχεία αλουμινίου και είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου. Η διάταξή τους είναι ειδικά σχεδιασμένη για κάθε αυτοκίνητο ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ηχητική εμπειρία. Στο Audi Α4, για παράδειγμα, η διάταξη είναι η εξής: ένα κεντρικό ηχείο και δύο ηχεία μεσαίων συχνοτήτων στο ταμπλό, ένα ηχείο υψηλών συχνοτήτων στο τρίγωνο του κάθε καθρέπτη, ένα ηχείο χαμηλών συχνοτήτων σε κάθε μία από τις εμπρός πόρτες, δύο ηχεία υψηλών συχνοτήτων και δύο ηχεία χαμηλών-μεσαίων συχνοτήτων στις πλαϊνές επενδύσεις, δύο ηχεία surround και ένα subwoofer στην εταζέρα. Τα ηχεία αντλούν την ισχύ τους από έναν ενισχυτή 10 καναλιών με συνολική ισχύ 505 Watt (Audi R8: 465 Watt).

Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετική εμπειρία ήχου από όλες τις θέσεις καθισμάτων του αυτοκινήτου: χάρη στο μεγάλο εύρος ρυθμίσεων, ο ήχος μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά για κάθε επιβάτη. Ο θόρυβος του περιβάλλοντος στο αυτοκίνητο μετριέται μέσω ενός μικροφώνου και το ηχητικό αποτέλεσμα προσαρμόζεται συνεχώς στο επίπεδο του θορύβου: η απόλυτη μουσική απόλαυση. Το ηχοσύστημα Bang & Olufsen είναι διαθέσιμο σε συνδυασμό με τα ηχοσυστήματα Concert και Symphony ή με σύστημα πλοήγησης.