RS Q3 Sportback > Q3 > Home
  • stage_exterior_front.jpg
RS Q3 Sportback

RS Q3 Sportback

Compact SUV Coupé Crossover.
Το νέο Audi RS Q3 Sportback.

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος* : 8.9-8.8 l/100 km
Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος*: 204-202 g/km.

To Audi RS Q3 Sportback είναι συνώνυμo της απαράμιλλης δύναμης και των εξαιρετικών επιδόσεων. Αρετές που αντικατοπτρίζονται και στο σχεδιασμό του. Τα ειδικά RS χαρακτηριστικά του, προσδίδουν δυναμισμό και το αναδεικνύουν σε ένα εντυπωσιακό SUV coupe crossover. Ο κινητήρας TFSI των 2,5 λίτρων προσφέρει 400 hp (294 kW).

Αξιοσημείωτα διαφορετικό

Η απαράμιλλη δύναμη του RS Q3 Sportback γίνεται αισθητή σε κάθε του πτυχή. Η χαρακτηριστική μάσκα Singleframe, δίχως χρώμα στο περίγραμμα της, δημιουργεί μία περισσότερο δυναμική εικόνα. Η gloss black μάσκα με την τρισδιάστατη κυψελωτή δομή κατεβαίνει πιο χαμηλά και απευθείας στον προφυλακτήρα RS με τις μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα. Με την έντονη τύπου κουπέ κλίση της οροφής, το RS Q3 Sportback έχει ύψος 1.557 χιλιοστά. Οι τονισμένοι ώμοι στο Sportback βρίσκονται πιο χαμηλά σε σχέση με το RS Q3, μειώνοντας έτσι το οπτικό κέντρο βάρους του αμαξώματος. Έντονο δυναμισμό προσδίσουν και τα έντονα νεύρα πάνω από τα τόξα των φτερών, που έχουν αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά. Ο πίσω σχεδιασμός είναι επίσης πολύ δυναμικός. Χάρη στο χαμηλό πίσω παράθυρο και την διακριτική αεροτομή οροφής σε ειδικό RS φινίρισμα gloss black, το RS Q3 Sportback εμφανίζεται ακόμη πιο φαρδύ από το αδερφό μοντέλο. Η χαμηλή γραμμή της οροφής του καταλήγει στις ισχυρές πίσω κολόνες (D) με την έντονη κλίση.

Der Audi RS Q3 in der Heckseitenansicht
Περισσότερα για την εξατομίκευση

Περισσότερη οδήγηση ανά δευτερόλεπτο

Ο πολυβραβευμένος πεντακύλινδρος κινητήρας έχει αυξημένη ισχύ με αμετάβλητη την χωρητικότητα των 2.480 κ.εκ. (Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος: 8.9-8.8 l/100 km Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος*: 204–202 g/km). Η στάνταρ σπορ ανάρτηση RS μειώνει την απόσταση από τα έδαφος κατά 10 χιλιοστά σε σύγκριση με τα Audi Q3 και Q3 Sportback ενώ οι σπορ ρυθμίσεις εξασφαλίζουν τη βάση για μία εξαιρετική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης RS εξασφαλίζει την άμεση επαφή με το δρόμο, ακόμα και στις γρήγορες στροφές. Πίσω από τους στάνταρ τροχούς των 20 ιντσών ή τους προαιρετικούς των 21 ιντσών, υπάρχει το ολοκαίνουριο σύστημα πέδησης RS με εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους με διάμετρο 375 χιλιοστών μπροστά και 310 χιλιοστών (χωρίς διάτρηση) πίσω.

Υψηλές επιδόσεις

Ισχύς

294

kW¹

(400 hp)

Επιτάχυνση

4.5

δευτερόλεπτα¹

0 - 100 km/h

Ροπή

480

Nm¹

Μέγιστη

1
Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος* : 8.9-8.8 l/100 km Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος*: 204-202 g/km.

Ασύγκριτη ποιότητα στο εσωτερικό

Tο εσωτερικό του Audi RS Q3 Sportback¹ είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το εξωτερικό του χάρη στο δυναμικό χαρακτήρα του. Πίσω από τους στάνταρ τροχούς των 20 ιντσών ή τους προαιρετικούς των 21 ιντσών, υπάρχει το ολοκαίνουριο σύστημα πέδησης RS με εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους με διάμετρο 375 χιλιοστών μπροστά και 310 χιλιοστών (χωρίς διάτρηση) πίσω. Τα σπορ καθίσματα RS με επενδύσεις από εξαιρετικό δέρμα Nappa, κυψελοειδές σχέδιο και ενσωματωμένα προσκέφαλα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα στο Q3. Οι ραφές με μοτίβο αντίθεσης είναι στάνταρ μαύρες και προαιρετικά μπλε ή κόκκινες. Ο φωτισμός εισόδου με την προβολή Audi Sport στις πόρτες καλωσορίζει τον οδηγό και τον συνοδηγό. Τα λογότυπα RS κοσμούν το εσωτερικό στο τιμόνι και τα φωτιζόμενα διακοσμητικά στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Το δερμάτινο σπορ και επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι RS, με τα νέας σχεδίασης paddles, διαθέτει πολύ-λειτουργικά κουμπιά για τον έλεγχο των δύο προαιρετικών λειτουργιών RS στο Audi drive select. Στο Audi Virtual Cockpit Plus οι ειδικές οθόνες RS ενεργοποιούνται αυτόματα.

Interieur im Audi RS Q3 Sportback

Περισσότερη ευελιξία στον δρόμο

Δε θα στερηθείτε τίποτα. Εκτός από τις εκπληκτικές επιδόσεις, το Audi RS Q3 Sportback¹ έχει σχεδιαστεί ως πενταθέσιο και σε συνδυασμό με το σπορ χαρακτήρα του προσφέρει την μέγιστη δυνατή χρηστικότητα σε καθημερινή χρήση. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να κινούνται στάνταρ κατά μήκος, κατά 150 χιλιοστά στο RS Q3 ή 130 χιλιοστά στο RS Q3 Sportback. Η πλάτη του πίσω καθίσματος διαχωρίζεται σε τρία τμήματα η κλίση των οποίων ρυθμίζεται σε 7 θέσεις. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 530 λίτρων, ενώ αν διπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος αυξάνεται στα 1.525 λίτρα (Sportback: 1.400 λίτρα).

1
Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος* : 8.9-8.8 l/100 km Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος*: 204-202 g/km.