Audi Q8 > Q8 > Home
Side view Audi Q8

Q8

Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος*: 256–217 g/km

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος*: 11,2–8,3 l/100km

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO₂ που δίνονται σε εύρη εξαρτώνται από τον επιλεγμένο συνδυασμό ζαντών/ελαστικών.

Dynamic rear view Audi Q8

Το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Q

Το Audi Q8 συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο τις κομψές γραμμές ενός σπορ coupé με την ευρυχωρία ενός SUV.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση του εξωτερικού

Η μάσκα Audi Singleframe του Audi Q8, σε συνδυασμό με το προς τα εμπρός τονισμένο spoiler και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, υπογραμμίζει τη γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση του οχήματος.

Ευέλικτο και πολύπλευρο: Η φιλοσοφία χώρου

Μπορείτε να μετακινήσετε τον πάγκο πίσω καθισμάτων, ο οποίος διαιρείται σε τρία τμήματα, ανάλογα με τον αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο για τους επιβάτες ή τις αποσκευές. Όταν οι πλάτες των καθισμάτων αναδιπλωθούν, δημιουργείται άφθονος αποθηκευτικό χώρος που φτάνει τα 1.755 λίτρα. Η φόρτωση και η εκφόρτωση του οχήματος είναι εύκολη, χάρη στον ηλεκτρικό χειρισμό του καπό χώρου αποσκευών.

Έξυπνη δικτύωση

Το Audi Q8 διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό το MMI navigation plus με MMI touch. Το σύστημα πλοήγησης προσφέρει προτάσεις προορισμού και λεπτομερείς πληροφορίες διαδρομής, όπως σημεία ενδιαφέροντος, επιλογή εναλλακτικών διαδρομών και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες Audi connect² συμπληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες, για παράδειγμα με ειδοποιήσεις κινδύνου³ ή διαδικτυακές ειδήσεις.

.

Σπορ εμπειρία οδήγησης

Δυναμική, με έμφαση στην πίσω κίνηση και κατανομή ακριβείας της ισχύος στους μεμονωμένους τροχούς. Η μόνιμη τετρακίνηση quattro με κεντρικό αυτόματο μπλοκέ διαφορικό κατανέμει τη ροπή μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα σε αναλογία 40:60. Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική πρόσφυση και κατευθυντικότητα.

Home charging situation Audi Q8 TFSI e

Audi Q8 TFSI e

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 2,5–2,3 l/100 km; Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 24,8–24,0 kWh/100 km; Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος¹: 57–51 g/km. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO₂ που δίνονται σε εύρη εξαρτώνται από τον επιλεγμένο συνδυασμό ζαντών/ελαστικών.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. Περαιτέρω πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων περιέχονται στον «Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen» (Οδηγό για την οικονομία καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ρεύματος των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων), ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλα τα σημεία πώλησης, καθώς και στην DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen www.dat.de.
2
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Audi connect, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com/connect ή απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.
3
Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ανά χώρα.
4
Σημείωση: Τα συστήματα λειτουργούν μόνο εντός των ορίων του συστήματος και βοηθούν τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ωστόσο, ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για την οδήγηση του οχήματος και οφείλει να είναι προσεκτικός ανά πάσα στιγμή.
5
Η σειρά Audi exclusive είναι μία επιλογή της Audi Sport GmbH. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com.