Audi Q8 > Q8 > Home
Audi Q8

Q8

Το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Q.
Το Audi Q8.

Το Audi Q8 συνδυάζει την κομψότητα ενός τετράθυρου πολυτελούς coupé με την πρακτική ευελιξία ενός μεγάλου SUV. Πλούσια εξοπλισμένο, με κορυφαία τεχνολογία και ασυναγώνιστο στα off-road καθήκοντά του, το κορυφαίο SUV έρχεται για να εντυπωσιάσει. Εκφραστική σχεδίαση με τη νέα μάσκα Singleframe και χαρακτηριστικά από το αυθεντικό Audi quattro. Υπέρκομψο εσωτερικό με άπλετους χώρους, μοναδική στο είδος της λειτουργία αφής και εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης: Το Audi Q8 είναι ο τέλειος σύντροφος για τη δουλειά και τη διασκέδαση.

Πρωτοποριακή εξωτερική σχεδίαση

Με την επιβλητική μάσκα Singleframe σε οκταγωνικό μοτίβο, το Audi Q8 είναι το νέο πρόσωπο της οικογένειας Q. Η χαρακτηριστική μάσκα είναι κάθετη και μαζί με ένα spoiler με έμφαση στο εμπρός τμήμα και τους μεγάλους αεραγωγούς, δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση παρουσιαστικό. Η κομψή οροφή καταλήγει αέρινα στις ελαφρά κεκλιμένες πίσω κολόνες D του αμαξώματος και συνδυάζεται ιδανικά με τους τονισμένους θόλους, που φιλοξενούν τροχούς έως και 23 ίντσες. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Ευελιξία και κομψότητα: οι διαστάσεις και η άνεση

Το Audi Q8 αποπνέει sport δυναμική και ευγενές κύρος. Με το 3 μέτρων μεταξόνιο, προσφέρει άπλετο χώρο και άνεση στο εσωτερικό. Εάν επιθυμείτε, το πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί κατά μήκος, ενώ αν αναδιπλώσετε τις πλάτες, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.755 λίτρα.
Animated backseats Audi Q8
MMI system in the Audi Q8

Έξυπνη δικτύωση

Το Audi Q8 είναι προαιρετικά εξοπλισμένο με την κορυφαία εκδοχή του συστήματος πολυμέσων, το MMI navigation plus με MMI touch. Το σύστημα πλοήγησης προσφέρει έξυπνες προτάσεις προορισμού και λεπτομερείς πληροφορίες διαδρομής, όπως σημεία ενδιαφέροντος, επιλογή εναλλακτικών διαδρομών και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες Audi connect³ συμπληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες, για παράδειγμα με ειδοποιήσεις κινδύνου⁴ ή διαδικτυακές ειδήσεις.

Sport εμπειρία οδήγησης

Το αμιγώς μηχανικό κεντρικό διαφορικό μεταφέρει την ροπή ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα σε αναλογία 40:60 ως standard. Όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες, το μεγαλύτερο μέρος της ροπής περνά στον άξονα με την καλύτερη πρόσφυση. Εκτός από το standard προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης του οποίου η σχέση μετάδοσης γίνεται πιο άμεση βαθμιαία, όσο στρέφεται το τιμόνι, η Audi προσφέρει προαιρετικά το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. Μπορεί να γυρίσει τους πίσω τροχούς έως και 5 μοίρες - αντίθετα με την κατεύθυνση της στροφής στις χαμηλές ταχύτητες και προς την κατεύθυνση της στροφής στις υψηλές, μικραίνοντας αντίστοιχα τον κύκλο στροφής και βελτιώνοντας την κατευθυντικότητα. Όλα τα συστήματα κίνησης είναι ιδιαίτερα αποδοτικά χάρη στη νέα mild-hybrid τεχνολογία (MHEV).

Περισσότερη ασφάλεια: βοηθητικά συστήματα

Είτε κατά τη διάρκεια της στάθμευσης, είτε στην κίνηση στην πόλη, είτε στον αυτοκινητόδρομο, το Audi Q8 υποστηρίζει και υποβοηθά τον οδηγό σε πολλές περιπτώσεις. Στα συστήματα υποβοήθησης⁵ ανήκει το adaptive cruise assist, το efficiency assist, η υποβοήθηση διασταύρωσης (crossing assist), η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (lane change warning), η προειδοποίηση προσέγγισης σε κράσπεδο (curb warning) και οι κάμερες για απεικόνιση 360⁰. Πίσω από όλες αυτές τις τεχνολογίες αιχμής υπάρχει μία κεντρική μονάδα υποστήριξης του οδηγού, η οποία συνεχώς υπολογίζει και αναλύει ένα διαφορικό μοντέλο του χώρου που περιβάλλει το αυτοκίνητο και τον οδηγό. Για τη λειτουργία της, η μονάδα αυτή χρησιμοποιεί – ανάλογα με τις απαιτήσεις - ένα σύνολο από έως και πέντε ραντάρ, έξι κάμερες, δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και ένα σαρωτή laser. Ένα από τα highlights έχει να κάνει με τον απομακρυσμένο έλεγχο στάθμευσης σε γκαράζ (remote garage pilot) (διαθέσιμο σύστημα από τις αρχές 2019), τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο του αυτοκινήτου. Ο οδηγός που βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητο μπορεί να ελέγξει την κίνηση και την διαδικασία στάθμευσης μέσω της εφαρμογής myAudi στο smartphone του.

Top view with assistance systems Audi Q8

Η απλότητα είναι το νέο premium: το εσωτερικό

Εύκολα κατανοητά σύμβολα αντιπροσωπεύουν την ψηφιακή ακρίβεια της Audi και το υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και χειρισμού των λειτουργιών. Το κεντρικό στοιχείο είναι η κορυφαία οθόνη απόκρισης αφής MMI σε μαύρο χρώμα. Όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη τότε δημιουργείται μια ενιαία μαύρη επιφάνεια. Επιπλέον, το Audi Q8 προσφέρει μία γενναιόδωρη αίσθηση άνεσης του χώρου για ένα coupé SUV. H minimal, κομψή σχεδίαση, τα εξατομικευμένα περιγράμματα στα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και αερισμού, ο αυτόματος κλιματισμός τεσσάρων ζωνών και το πακέτο ποιότητας αέρα τονίζουν το ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. (DAT) Περαιτέρω πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων υπάρχουν στον "Οδηγό για την εξοικονόμηση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας των νέων μοντέλων επιβατικών οχημάτων", ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλες τις αντιπροσωπείες πωλήσεων, από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Germany και στο www.dat.de.
2
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com/bluetooth για πληροφορίες σχετικές με τα συμβατά κινητά τηλέφωνα.
3
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Audi connect, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com/connect.
4
Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανά χώρα.
5
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι τα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν μόνο τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης εντός των αντίστοιχων ορίων του συστήματος. Η ευθύνη και η απαραίτητη προσοχή που απαιτείται για την οδήγηση παραμένουν πάντα στον οδηγό.