Εφαρμογή τεχνικών μέτρων αερόσακων Takata > Service & Αξεσουάρ > Home
Airbag safety recall

Εφαρμογή τεχνικών μέτρων αερόσακων

Κίνδυνος ζωής, λόγω ελαττωματικών αερόσακων

  • Οι παγκόσμιες ανακλήσεις ασφαλείας των αερόσακων Takata επηρεάζουν μεταξύ πολλών άλλων κατασκευαστών και τα μοντέλα της Audi. Ένας ελαττωματικός αερόσακος στο όχημά σας δύναται να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των συνεπιβατών σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να ελέγξετε αν το όχημά σας επηρεάζεται καταχωρώντας τον αριθμό πλαισίου (VIN) του.
    Σημαντικό: Βάσει της ανάλυσής μας για τα επηρεαζόμενα οχήματα, η λίστα των οχημάτων ενημερώνεται τακτικά. Επομένως, παρακαλούμε όπως ελέγχετε εδώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν το όχημά σας επηρεάζεται.

Επηρεάζεται το δικό σας όχημα;

Στο πέρασμα των ετών, η εταιρεία Takata προμήθευσε την αυτοκινητοβιομηχανία με αερόσακους που περιείχαν ελαττωματικές γεννήτριες αερίου, οι οποίες μπορεί να υποστούν αλλαγές λόγω γήρανσης, εξαιτίας κλιματικών συνθηκών όπως θερμότητα/υγρασία, γεγονός που κατόπιν επηρεάζει τη λειτουργία του αερόσακου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξει μείωση της προστατευτικής δράσης του αερόσακου.
Στην Audi, αυτοί οι αερόσακοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα σας σε οχήματα από τα έτη (2005-2018). Ελέγξτε αν το όχημά σας επηρεάζεται, βάζοντας τον αριθμό πλαισίου του (VIN), στη παραπάνω εφαρμογή. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνεται τακτικά, καθώς οι λίστες οχημάτων ενημερώνονται συχνά στην εν λόγω εφαρμογή.

Πόσο επικίνδυνο είναι;

Αν ο αερόσακος ενεργοποιηθεί σε ένα ατύχημα, η πίεση που δημιουργείται κατά την πυροδότηση της γεννήτριας αερίου μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερη.
Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κομμάτια μετάλλου να εκσφενδονιστούν μέσα στο εσωτερικό του οχήματος, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρούς τραυματισμούς, και στη χειρότερη περίπτωση θάνατο.

Τι πρέπει να κάνετε;

Αν το όχημά σας επηρεάζεται, επικοινωνήστε άμεσα με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Audi Service της επιλογής σας, για να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των σχετικών εξαρτημάτων. Το μέτρο αυτό διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι χωρίς χρέωση για εσάς.
Η ασφάλειά σας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα, για αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε στον άμεσο έλεγχο και στην επισκευή του οχήματός σας.