S3 Sportback > A3 > Home
Audi S3 Sportback side view

S3 Sportback TFSI

Ισχύς

228

kW

310 hp

Επιτάχυνση (0–100 km/h)

4,8

δευτ.

Ροπή, μέγιστη

400

Nm

Audi S3 Sportback rear view

Απόλυτα σπορ χαρακτήρας

Δυναμικό, αλλά συγχρόνως κατάλληλο για καθημερινή χρήση: Αυτό είναι το Audi S3 Sportback².

S για οδηγική απόλαυση

Η στάνταρ τετρακίνηση quattro προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και, χάρη στη σπορ ανάρτηση, το Audi S3 Sportback² μπορεί να οδηγηθεί με ιδιαίτερη ασφάλεια και ακρίβεια.

Audi S3 Sportback side view

Δύο πλεονεκτήματα σε μία τεχνολογία: Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic περιλαμβάνεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζει την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με τον σπορ χαρακτήρα ενός χειροκίνητου κιβωτίου.

Δυναμικό από κάθε άποψη

Τα ειδικά στοιχεία S τονίζουν επιπλέον τη δυναμική του εμφάνιση, όπως το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων διπλής διακλάδωσης, με δύο απολήξεις εξάτμισης στην κάθε πλευρά.

Σπορ γονίδια μέσα και έξω

Στο εσωτερικό του Audi S3 Sportback² συνεχίζεται η φιλοσοφία της εξωτερικής σχεδίασης: Δυναμικό, λειτουργικό και κομψό.

Audi S3 Sportback seats

Σπορ εσωτερικό: Ειδικά S χαρακτηριστικά, όπως τα sport καθίσματα, εμπρός με προαιρετικό μοτίβο ρόμβου⁴, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική πλευρική στήριξη, καθώς και το sport contour δερμάτινο και επίπεδο στο κάτω μέρος πολυλειτουργικό τιμόνι⁴ σε σχέδιο 3 ακτίνων με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, χαρίζουν στο όχημα έντονο σπορ χαρακτήρα.

Πακέτο εξοπλισμού Carbon style⁴

Το πακέτο Carbon style⁴ υπογραμμίζει τον σπορ χαρακτήρα του Audi S3 Sportback² με υψηλής ποιότητας επιμέρους τμήματα από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα (carbon). Αυτό το υλικό διακρίνεται για την ομοιόμορφη γεωμετρική και εμφανή δομή ινών. Τα κελύφη των εξωτερικών καθρεφτών και το σπόιλερ οροφής σε carbon προσθέτουν δυναμικές πινελιές και δημιουργούν έντονη αντίθεση με το χρώμα του οχήματος.

Audi S3 Sportback Closeup Spiegel
1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Προς το παρόν υποχρεούμαστε ακόμη από τον νόμο να παραθέτουμε τις τιμές του NEDC. Όταν πρόκειται για καινούργια οχήματα τα οποία έχουν λάβει έγκριση τύπου σύμφωνα με την WLTP, οι τιμές του NEDC εξάγονται από τις τιμές της WLTP. Η αναφορά των τιμών της WLTP μπορεί να γίνεται επιπρόσθετα οικειοθελώς, ώσπου αυτό να απαιτηθεί πλέον από τον νόμο. Όταν οι τιμές του NEDC αναφέρονται ως εύρη τιμών, αυτές δεν αφορούν σε μεμονωμένο, συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσφοράς πώλησης. Χρησιμεύουν απλά ως μέσο σύγκρισης μεταξύ των διαφορετικών τύπων οχημάτων. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. Περαιτέρω πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων περιέχονται στον «Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen» (Οδηγό για την οικονομία καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ρεύματος των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων), ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλα τα σημεία πώλησης, καθώς και στην DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen (www.dat.de).
2
Κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος¹: 8,3-8,0 l/100 km. Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 188–182 g/km. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.
3
Τα γυαλιά με πολωτικό φακό περιορίζουν τη χρήση της οθόνης head-up.
4
Προαιρετικός εξοπλισμός.