A8 L TFSI e > A8 > Home
Charging situation Audi A8 TFSI e

A8 L 60 TFSI e

Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 49–40 g/km

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: βενζίνη-πετρέλαιο: 2,2–1,8 l/100km | ηλεκτρικό: 23,9–22,0 kWh/100 km

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, ηλεκτρικού ρεύματος, και εκπομπών CO₂ που δίνονται σε εύρη εξαρτώνται από τον επιλεγμένο συνδυασμό ζαντών/ελαστικών.

Side rear view Audi A8 L TFSI e

Κυρίαρχος χαρακτήρας και απόδοση

Με το Audi A8 L 60 TFSI e² βιώνετε τη σύγχρονη τεχνολογία plug-in-hybrid σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση.

Το Audi A8 L 60 TFSI e² σε αριθμούς

Ηλεκτρική αυτονομία

54–60

km*

Επιτάχυνση (0–100 km/h)

4.9

s**

Ισχύς

340

kW**

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. Περαιτέρω πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων περιέχονται στον «Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen» (Οδηγό για την οικονομία καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ρεύματος των νέων επιβατηγών αυτοκινήτων), ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλα τα σημεία πώλησης, καθώς και στην DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen www.dat.de.
2
Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος, σε l/100 km: 2.2–1.8. Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, μεικτός κύκλος, σε kWh/100 km: 23.9–22.0. Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος, σε g/km: 49–40. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και εκπομπών CO2 που δίνονται σε εύρη εξαρτώνται από τον επιλεγμένο συνδυασμό ζαντών/ελαστικών.
3
Η ισχύς φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου βύσματος δικτύου ρεύματος, την τάση της χώρας και τον αριθμό των διαθέσιμων φάσεων του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και από την οικιακή εγκατάσταση του πελάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επομένως, ενδέχεται να είναι μικρότερη. Το καλώδιο σύνδεσης δικτύου με το βιομηχανικό βύσμα και τη μονάδα χειρισμού του συστήματος φόρτισης αντιστοιχούν μεταξύ τους και επιτρέπουν μια συγκεκριμένη ισχύ φόρτισης. Αν και τεχνικά είναι εφικτή η αλλαγή του καλωδίου σύνδεσης δικτύου σε ένα διαφορετικό βιομηχανικό βύσμα, αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη ισχύ φόρτισης.
4
Διατίθεται από την Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
5
Πρόσβαση και δίκτυο: Ο αριθμός των διαθέσιμων σημείων φόρτισης αυξάνεται διαρκώς. Η υπηρεσία φόρτισης e-tron μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας Audi (απαιτείται έγκυρος αριθμός πλαισίου οχήματος). Πανευρωπαϊκή πρόσβαση: Η υπηρεσία φόρτισης e-tron είναι διαθέσιμη σε 25 ευρωπαϊκές χώρες. Προβλέπεται διάθεση και σε άλλες χώρες. Ο αριθμός των διαθέσιμων σημείων φόρτισης αυξάνεται διαρκώς αλλά διαφέρει από χώρα σε χώρα και εξαρτάται από το εύρος επέκτασης της υπάρχουσας υποδομής. Δεν είναι δεδομένη η πρόσβαση σε όλα τα σημεία φόρτισης μιας χώρας. Η AUDI AG δεν εγγυάται τη λειτουργία, τη διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης και άλλα χαρακτηριστικά της υποδομής φόρτισης. Οι πληροφορίες τοποθεσίας των σημείων φόρτισης ενημερώνονται τακτικά. Δεν υπάρχει υποχρέωση παροχής πλήρους πληροφόρησης. Η κάρτα πελάτη υπηρεσίας φόρτισης e-tron μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δίκτυο μόνο αφού περάσουν 24 ώρες από την ενεργοποίηση της κάρτας. Εντός αυτών των πρώτων 24 ωρών, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τοπικούς περιορισμούς, ενδεχομένως. Η ταυτοποίηση μέσω της εφαρμογής myAudi app (κωδικός QR στο σημείο φόρτισης) προϋποθέτει μια ενεργή σύνδεση ραδιοσυχνοτήτων και διαδικτύου. Αυτή η μέθοδος ταυτοποίησης δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία φόρτισης. Οι τιμές είναι εναρμονισμένες σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες αλλά μπορεί να διαφέρουν από την τιμή που παρέχεται στη Γερμανία. Οι τελευταίες πληροφορίες τιμών και συμβάσεων για τη χώρα σας μπορούν να βρεθούν εδώ www.e-tron.charging-service.audi. Η υπηρεσία φόρτισης Audi e-tron διατίθεται από την Digital Charging Solutions GmbH.
6
Ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.
7
Η σειρά Audi exclusive είναι μία επιλογή της Audi Sport GmbH. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com.