A8 L TFSI e > A8 > Home
Charging situation Audi A8 L TFSI e

A8 L 60 TFSI e

CO2-Emissionen (gewichtet kombiniert){ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 49–40 g/km

Kraftstoffverbrauch (gewichtet kombiniert){ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: ; Stromverbrauch (gewichtet kombiniert){ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}:

Ηλεκτρική αυτονομία

54–60

km¹⁰

Επιτάχυνση (0–100 km/h)

4,9

δευτ.

Ισχύς

340

kW

Side rear view Audi A8 L TFSI e

Κυρίαρχος χαρακτήρας και απόδοση

Με το Audi A8 L 60 TFSI e² βιώνετε τη σύγχρονη τεχνολογία plug-in-hybrid σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση.

Πρωτοποριακή κίνηση

Η φιλοσοφία plug-in-hybrid σάς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: Με τον ηλεκτροκινητήρα οδηγείτε σχεδόν αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ χάρη στον κινητήρα TFSI, οι μακρινές διαδρομές δεν αποτελούν πρόβλημα. Μπορείτε να φορτίσετε το όχημά σας καθ’ οδόν ή άνετα στο σπίτι σας.

Side view Audi A8 L TFSI e

Η παραμονή στο σπίτι είναι χρόνος φόρτισης: Για τη διαδικασία φόρτισης στο σπίτι με ισχύ φόρτισης³ έως και 7,4 kW έχετε στη διάθεσή σας το σύστημα φόρτισης e-tron compact, για ακόμα πιο άνετη φόρτιση, τα μοντέλα Audi Wallbox⁴.

Ακριβής. Δυναμική. Ξεκάθαρη.

Αφεθείτε να σας συνεπάρει η επόμενη γενιά της τεχνολογίας φωτισμού. Με τους προαιρετικούς προβολείς Digital Matrix LED⁸ ή τα πίσω φώτα OLED του βασικού εξοπλισμού. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υπογραφές πίσω φώτων κατά την αγορά του οχήματος. Ανάλογα με το προφίλ οδήγησης, ο χαρακτήρας της υπογραφής ρυθμίζεται όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Περισσότερος χώρος για αισθητική ποιότητα

Με συνολικό μήκος 5,30 μέτρων, το business sedan προσφέρει μια επιβλητική εμφάνιση και μια εντυπωσιακή σχεδίαση της κατηγορίας premium με τους προαιρετικούς εξοπλισμούς S line⁸ για το εξωτερικό, πακέτο black plus⁸, S line⁸ για το εσωτερικό, καθώς και τον ηλεκτρικά πτυσσόμενο κοτσαδόρο⁸.

Το πραγματικό μεγαλείο πηγάζει από μέσα μας

Το Audi A8 L 60 TFSI e² διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας, ευρύχωρο, εσωτερικό με ιδιαίτερα μεγάλη άνεση καθίσματος. Το προαιρετικό εξατομικευμένο κάθισμα Comfort Contour, με λειτουργία χαλάρωσης⁸ για το κάθισμα πίσω από εκείνο του συνοδηγού, προσφέρει μια ιδανική θέση για εργασία και χαλάρωση καθ’ οδόν.

Ξεχωριστό, με το Audi exclusive⁷

Κάντε το Audi A8 L 60 TFSI e σας μοναδικό – όσο μοναδικοί είστε εσείς – με τη σειρά εξατομίκευσης Audi exclusive⁷. Με ιδιαίτερα διακοσμητικά, βαμμένο δέρμα και εξατομικευμένο χρώμα βαφής, καθώς και με μια ευρεία γκάμα ματ χρωμάτων βαφής. Ακριβώς, όπως το επιθυμείτε.

Πολυποίκιλα όπως η ζωή

Τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi⁹ μετατρέπουν τη λιμουζίνα σας σε ένα όχημα με πολύπλευρα χαρίσματα. Τεχνικά χαρακτηριστικά και στοιχεία εμφάνισης σάς επιτρέπουν να προσαρμόζετε εύκολα το όχημά σας σε νέες ανάγκες. Ξανά και ξανά.

Espresso mobil Audi A8

Απολαύστε ένα φλιτζάνι καφέ: Με το Espresso mobile μπορείτε να παρασκευάζετε φρέσκο καφέ στο όχημα. Κάντε ένα διάλειμμα, μιας και το Audi σας πρέπει να είναι σταθμευμένο με ασφάλεια, για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Espresso mobile.

Σημείωση: Η εικόνα δείχνει το Audi A8 L.

A8 L TFSI e

Audi A8 60 TFSI e

Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 49–39 g/km (WLTP). Κατανάλωση καυσίμου, μεικός κύκλος¹: 2,1–1,7 l/100 km (WLTP). Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 23,7–21,9 kWh/100 km (WLTP). Οι τιμές κατανάλωσης βενζίνης/ηλεκτρικής ενέργειας και εκπομπών CO₂ εξαρτώνται από τον εξοπλισμό που φέρει το όχημα. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. Ένας Οδηγός για την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων CO₂ που περιλαμβάνει στοιχεία για όλα τα νέα μοντέλα επιβατικών οχημάτων, είναι διαθέσιμος δωρεάν, σε όλα τα σημεία πώλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2
Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 2,2–1,8 l/100 km. Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 23,9–22,0 kWh/100 km. Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 49–40 g/km. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.
3
Η ισχύς φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου βύσματος δικτύου ρεύματος, την τάση της χώρας και τον αριθμό των διαθέσιμων φάσεων του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και από την οικιακή εγκατάσταση του πελάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επομένως, ενδέχεται να είναι μικρότερη. Το καλώδιο σύνδεσης δικτύου με το βιομηχανικό βύσμα και τη μονάδα χειρισμού του συστήματος φόρτισης αντιστοιχούν μεταξύ τους και επιτρέπουν μια συγκεκριμένη ισχύ φόρτισης. Αν και τεχνικά είναι εφικτή η αλλαγή του καλωδίου σύνδεσης δικτύου σε ένα διαφορετικό βιομηχανικό βύσμα, αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη ισχύ φόρτισης.
4
Διατίθεται από την Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
5
Τα εμφανιζόμενα πακέτα χρέωσης φόρτισης και η κάρτα φόρτισης διατίθενται από τη Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Προϋπόθεση για την απόκτηση αυτών των πακέτων χρέωσης είναι ένας λογαριασμός myAudi και η εφαρμογή myAudi app. Στην εφαρμογή myAudi app πρέπει να έχουν καταχωρηθεί το μοντέλο Audi (χρησιμοποιώντας τον αριθμό πλαισίου) και ο βασικός χρήστης. Η σύμβαση έχει σταθερή διάρκεια 12 μηνών και λήγει αυτόματα μετά από αυτή την περίοδο. Εντός αυτής της περιόδου δεν είναι εφικτή η κανονική ειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης. Ενδέχεται να προκύψει επιπρόσθετο κόστος ανάλογα με τη σύμβαση του κινητού τηλεφώνου σας.
Όλες οι εμφανιζόμενες τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Ισχύει στη Γερμανία. Για τις τιμές για άλλες χώρες παρακαλούμε ανατρέξτε στις πληροφορίες για τα πακέτα χρέωσης (δείτε επισκόπηση των πακέτων χρέωσης), καθώς και μέσω της εφαρμογής myAudi app. Για την καταχώρηση του προφίλ του οχήματός σας στην εφαρμογή myAudi app απαιτείται ο αριθμός πλαισίου του οχήματος. Υπάρχει η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με την Audi charging από 01/01/2023.
6
Ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.
7
Η προαιρετική σειρά Audi exclusive είναι μία προσφορά της Audi Sport GmbH. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com.
8
Προαιρετικός εξοπλισμός που διατίθεται έναντι επιπλέον χρέωσης.
9
Τα Γνήσια αξεσουάρ Audi διατίθενται από την AUDI AG έναντι επιπλέον χρέωσης. Τα αξεσουάρ δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του οχήματος. Ως εκ τούτου, τα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν μόνο μετά την πρώτη άδεια κυκλοφορίας.
10
Ηλεκτρική αυτονομία, μεικτός κύκλος σύμφωνα με το WLTP, για τροχούς 19 έως 21 ιντσών.
11
Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ανά χώρα. Η συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος iOS/Android αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής myAudi στο σχετικό app store. Απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο www.my.audi.com.