Audi S8 > A8 > Home
Audi S8 TFSI

S8 TFSI

Γρήγορο και άνετο.
Το Audi S8 TFSI.

Οι μετακινήσεις μπορούν να είναι άνετες και ξεκούραστες. Το Audi S8 TFSI³, το πολυτελές sedan στην πιο σπορ μορφή του σας δείχνει τον τρόπο. Με τον άφθονο χώρο και την άνεση καθισμάτων, την καινοτόμο φιλοσοφία χειρισμού, την ευρεία γκάμα infotainment και λύσεων συνδεσιμότητας και έναν ισχυρό twin-turbo V8 TFSI κινητήρα, είναι δεδομένο ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας γρήγορα και άνετα.

Sky
Audi S8 parking
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-s8-front-2021-181009_1.jpg
1920x1080-audi-s8-front-2021-181009_1.jpg
  • Το Audi S8 TFSI³ – ένα πολυτελές sedan που συνδυάζει ισχύ και άνεση.

  • Οι οβάλ απολήξεις εξάτμισης αριστερά και δεξιά τονίζουν τον δυναμισμό στην πίσω πλευρά του Audi S8 TFSI³.

  • Η σχεδίαση του Audi S8 TFSI³: μια ξέκαθαρη δήλωση sport χαρακτήρα.

  • Φτάστε στον προορισμό σας ξεκούραστα, χάρη στα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού².

  • Απολαύστε τα οφέλη της δυναμικής τετρακίνησης σε οποιαδήποτε ταχύτητα.

  • Ένα εσωτερικό με αίσθηση χαλάρωσης.

  • Βασικός εξοπλισμός για το Audi S8 TFSI³: Προβολείς HD Matrix LED με δυναμικά φώτα φλας.

  • Αποκλειστική εμφάνιση χάρη στα ειδικά S στοιχεία, όπως οι standard ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων star (S design).

  • Ένα εντυπωσιακό πρόσθετο στοιχείο: οι προαιρετικές κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε αριθμούς

Ισχύς

420

kW*

(571 hp)

Επιτάχυνση

3.8

δευτ.*

0 στα 100 km/h

Ροπή

800

Nm*

Μέγιστη

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 10.8–10.7 l/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 246–245 g/km

Η ισχύς συναντά την απόδοση

Με μέγιστη ροπή 800 Nm, 571 hp (420 kW) ισχύος και 0 στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, ο 4-λιτρος twin-turbo V8 TFSI κινητήρας εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. (Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 10.8–10.7 l/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 246–245 g/km). Καλύτερη απόδοση χάρη στο mild-hybrid σύστημα 48V με γεννήτρια μίζας με ιμάντα και καινοτόμο Audi cylinder on demand τεχνολογία. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε μερικά φορτία, τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους απενεργοποιούνται, αφήνοντας τον κινητήρα να λειτουργεί ήσυχα και ισχυρά όπως πάντα, αλλά πιο οικονομικά και με μειωμένες εκπομπές CO₂.

Εντυπωσιακές επιδόσεις

Απολαύστε τα οφέλη της μόνιμης τετρακίνησης quattro με σπορ διαφορικό και της βασικής δυναμικής τετραδιεύθυνσης σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Θα τα αισθανθείτε στη βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά οδήγησης με άνετο, ευέλικτο χειρισμό. Η standard προνοητική ενεργή ανάρτηση ελέγχει τον κάθε τροχό ξεχωριστά και ρυθμίζει ανάλογα με την πορεία του δρόμου. Αυτό μειώνει αισθητά τις εγκάρσιες δυνάμεις σε στροφές για την αύξηση της δυναμικής οδηγικής απόλαυσης.

Sideview of Audi S8
Περισσότερα για τα συστήματα υποβοήθησης

Εσωτερικό με αίσθηση άνεσης

Η αρχιτεκτονική του εσωτερικού δίνει έμφαση στις οριζόντιες γραμμές και δημιουργεί εξαιρετική αίσθηση. Με αποκλειστικές λεπτομέρειες όπως το πάνω ένθετο και o μοχλός επιλογής ταχυτήτων σε carbon vector με εντύπωση τρισδιάστατου βάθους. Επιπλέον, τα άνετα εξατομικευμένα καθίσματα με σπορ εμφάνιση και έμβλημα S εμπρός, τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε όψη αλουμινίου καθώς και τα πεντάλ και η επιφάνεια ανάπαυσης ποδιού σε ανοξείδωτο χάλυβα, είναι μερικά από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Audi S8 TFSI³.

Interior Audi S8

Χρώματα και ζάντες

Συνδυάστε διαφορετικά εξωτερικά χρώματα και ζάντες για να δημιουργήσετε το Audi S8 TFSI³ των ονείρων σας.
2D2D_F11-Pyramid_AU65x_A8_004_00.jpg
Μπλε Navarra Μπλε Navarra
Λευκό Glacier Λευκό Glacier
Γκρι Daytona Γκρι Daytona
Γκρι Vesuvius Γκρι Vesuvius
Γκρι Terra Γκρι Terra
Ζάντες αλουμινίου 21", σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων star (S design) Ζάντες αλουμινίου 21", σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων star (S design)
Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 βραχιόνων turbine, σε γκρι magnesium, γυαλιστερές Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 βραχιόνων turbine, σε γκρι magnesium, γυαλιστερές
Ζάντες αλουμινίου 21", σε σχέδιο 10 ακτίνων Y Evo, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 21", σε σχέδιο 10 ακτίνων Y Evo, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλιστερές Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλιστερές
Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων (S design) Ζάντες αλουμινίου 20", σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων (S design)
MMI display Audi S8

Διαισθητική φιλοσοφία χειρισμού

Στο βασικό εξοπλισμό, το MMI navigation plus με MMI touch κάνει περισσότερα από απλά να σας δείχνει τον δρόμο. Σας προσφέρει επίσης μια επισκόπηση όλων των λειτουργιών του οχήματος σε δυο υψηλής ανάλυσης οθόνες με απόκριση αφής. Το Audi connect⁵ σας επιτρέπει να βλέπετε τον ενσωματωμένο βοηθό Amazon Alexa⁴, που διαθέτει αλληλεπίδραση φυσικής ομιλίας, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε πολλές λειτουργίες, χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή σας.

Αποκλειστικός χαρακτήρας

Ο δυναμικός χαρακτήρας του Audi S8 TFSI³ είναι ακόμη πιο έντονος χάρη στις αποκλειστικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, η σπορ Singleframe μάσκα και ο μπροστινός προφυλακτήρας με εντυπωσιακές εισόδους αέρα σε εμφάνιση αλουμινίου. Ενισχύεται από τα περιβλήματα εξωτερικών καθρεφτών σε εμφάνιση αλουμινίου, τους βασικούς τροχούς αλουμινίου 20 ιντσών με προαιρετικά κόκκινες δαγκάνες φρένων, εντυπωσιακά πλαϊνά μαρπιέ και την χαρακτηριστική πίσω όψη με διαχύτη και τέσσερις οβάλ απολήξεις εξάτμισης.

Audi S8 sideview
1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. (DAT) Περαιτέρω πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων υπάρχουν στον "Οδηγό για την εξοικονόμηση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας των νέων μοντέλων επιβατικών οχημάτων", ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλες τις αντιπροσωπείες πωλήσεων, από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Germany και στο www.dat.de.
2
Σημείωση: Τα συστήματα λειτουργούν μόνο εντός των ορίων του συστήματος και βοηθούν τον οδηγό. Ωστόσο, ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για την οδήγηση του οχήματος και οφείλει να είναι προσεκτικός ανά πάσα στιγμή.
3
Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 10.8–10.7 l/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 246–245 g/km
4
Η υπηρεσία απαιτεί ένα πρόγραμμα δεδομένων επί πληρωμή από έναν Εξουσιοδοτημένο Έμπορο Audi. Τα Amazon, Alexa και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι σήματα κατατεθέντα της Amazon.com Inc. ή συνδεδεμένων εταιρειών. Η ενσωμάτωση του Amazon Alexa διατίθεται μόνο στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Η γλώσσα συστήματος πρέπει να οριστεί σε μια γλώσσα που υποστηρίζεται από την ενσωμάτωση του Amazon Alexa. Η Amazon είναι υπεύθυνη για τις λειτουργίες και το περιεχόμενο του Amazon Alexa. Ορισμένες λειτουργίες Alexa εξαρτώνται από τη συμβατή τεχνολογία έξυπνου σπιτιού (smart home). Επικοινωνήστε με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα.
5
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Audi connect, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com/connect.