Audi Q5 Sportback TFSI e > Q5 > Home
Side-front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Q5 Sportback TFSI e

Σπορ, δυναμικό, αποδοτικό.
Το Audi Q5 Sportback TFSI e.

Στο Audi Q5 Sportback TFSI e, η ισχύς ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης συναντά τη δύναμη ενός ηλεκτροκινητήρα. Το premium SUV με την coupé γραμμή οροφής προσφέρει δυναμικές επιδόσεις μαζί με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων κατά την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση.

Το Audi Q5 Sportback 50 quattro TFSI e σε αριθμούς

Ροπη

450

Nm*

Μέγιστη

Επιτάχυνση

6.1

δευτ.*

0 στα 100 km/h

Ισχύς

220

kW*

(299 hp)

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 1.8–1.5 l/100 km; Κατανάλωση ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 21,7–20.3 kWh/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 42–35 g/km

Front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Δυναμική οδήγηση

Η οδήγηση του Audi Q5 Sportback TFSI e² συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ηλεκτροκινητήρα με τα πλεονεκτήματα ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στην έκδοση 50 TFSI e, παράγουν μαζί 220 kW ισχύος και 450 Nm ροπής. Επιπλέον, η standard τετρακίνηση quattro είναι μόνιμα διαθέσιμη.

Dynamic side and rear view Audi Q5 Sportback TFSI e

Άνετη οδήγηση

Οδηγήστε πολλές καθημερινές διαδρομές σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, ευχάριστα ήσυχα και με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Σε μεγαλύτερες διαδρομές, μπορείτε απλά να επιστρέψετε στην αποδεδειγμένη αυτονομία του κινητήρα εσωτερικής καύσης για να φτάσετε στον προορισμό σας εύκολα και άνετα.

MMI system im Audi Q5 TFSI e

Τέσσερις λειτουργίες οδήγησης

Ο τρόπος κίνησης που χρησιμοποιείται μπορεί να ελεγχθεί στο Audi Q5 Sportback TFSI e μέσω τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών οδήγησης: αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση (EV), κύρια χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης για διατήρηση (hold) ή αύξηση (charge)² φόρτισης της μπαταρίας για ηλεκτρική οδήγηση αργότερα, ή αποτελεσματική αλληλεπίδραση και των δύο (hybrid).

Στο δρόμο με όραμα

Χάρη στον μετρητή ισχύος στο αριστερό μέρος του Audi virtual cockpit, έχετε πάντα στο οπτικό σας πεδίο τη συνολική ισχύ του συστήματος, τη λειτουργία οδήγησης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Στο κέντρο μπορείτε να δείτε την τρέχουσα υπολειπόμενη αυτονομία, τόσο του ηλεκτροκινητήρα όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έχετε επίσης μια επισκόπηση της αυτονομίας ανά πάσα στιγμή στην εφαρμογή myAudi³.

Powermeter display of the Audi Q5 Sportback TFSI e

Φόρτιση στο σπίτι

Το σύστημα φόρτισης e-tron compact είναι διαθέσιμο για φόρτιση στο σπίτι. Αποτελείται από μια μονάδα ελέγχου που περιλαμβάνει ένα καλώδιο σύνδεσης οχήματος και δύο διαφορετικά καλώδια σύνδεσης δικτύου (με οικιακές και βιομηχανικές πρίζες).

Side view Audi Q5 TFSI e
 

Χρώματα και ζάντες

Συνδυάστε διαφορετικά εξωτερικά χρώματα και ζάντες για να δημιουργήσετε το Audi Q5 Sportback TFSI e που επιθυμείτε.
2D2D_V71_AVP2D_A_2_000.jpg
Μπλε Navarra, μεταλλικό Μπλε Navarra, μεταλλικό
Μπλε Ultra, μεταλλικό Μπλε Ultra, μεταλλικό
Πράσινο District, μεταλλικό Πράσινο District, μεταλλικό
Γκρι Daytona, περλέ Γκρι Daytona, περλέ
Γκρι Quantum Γκρι Quantum
Ζάντες αλουμινίου 20" σε σχέδιο 5 ακτίνων spoke, σε γκρι Graphite, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 20" σε σχέδιο 5 ακτίνων spoke, σε γκρι Graphite, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 20" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο anthracite, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 20" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο anthracite, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 βραχιόνων polygon Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 βραχιόνων polygon
Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων turbine, σε γκρι Titanium ματ, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων turbine, σε γκρι Titanium ματ, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V offset, σε μαύρο anthracite, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V offset, σε μαύρο anthracite, γυαλισμένες
Panoramic view Audi Q5 Sportback TFSI e

Πανοραμική όψη

Σημείωση: Απολαύστε το Audi Q5 Sportback TFSI e από διαφορετικές οπτικές γωνίες σε αυτό το κινούμενο σχέδιο 360 μοιρών.

Προσθέστε την προσωπική σας πινελιά με τα πίσω φώτα OLED

Η ομαδοποίηση των OLEDs σε μικρά, ξεχωριστά ελεγχόμενα τμήματα με τρισδιάστατη διάταξη δημιουργεί έναν εντυπωσιακό φωτισμό. Κατά την αγορά ενός οχήματος, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών σχεδιαστικών σχηματισμών για το πίσω μέρος ώστε να προσθέσουν την προσωπική τους πινελιά. Επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, ο σχηματισμός των πίσω φώτων προσαρμόζεται αυτόματα κατά τη χρήση. Τα προαιρετικά ψηφιακά πίσω φώτα OLED διατηρούν την ανίχνευση εγγύτητας⁴ έτοιμη: Εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και ένα άλλο όχημα ή άλλοι χρήστες του δρόμου πλησιάσουν από πίσω έως δύο μέτρα, όλα τα τμήματα OLED ενεργοποιούνται αυτόματα για την αύξηση της ορατότητας.
OLED rear lights Audi Q5 Sportback TFSI e
Σημείωση: Κατά την αγορά του οχήματος, υπάρχει μια προαιρετική επιλογή τριών διαφορετικών σχεδιασμών πίσω φώτων για εξατομίκευση του Audi Q5 Sportback TFSI e. Το κινούμενο σχέδιο δείχνει τα δυναμικά φώτα της παραλλαγής 1.

Περισσότερος χώρος για να εκπλήξετε

Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα είναι ενσωματωμένη κάτω από την επίπεδη περιοχή φόρτωσης με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει περίπου 455 λίτρα χωρητικότητας αποσκευών ή έως και 1.365 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Ένα ιδιαίτερα πρακτικό χαρακτηριστικό είναι το προσαρμοζόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να έχει γωνία ή κίνηση μπροστά και πίσω, όπως απαιτείται. Οι πλάτες των τριών τμημάτων του μπορούν να αναδιπλωθούν χωριστά ή μαζί.

Σημείωση: Δείτε τον πλούσιο χώρο αποθήκευσης του Audi Q5 Sportback TFSI e σε αυτό το animation των πίσω καθισμάτων.

Animated rear seats Audi A5 Sportback TFSI e
Δείτε το εσωτερικό
Interior Audi Q5 TFSI e

Προοδευτικό απ' έξω. Κομψό από μέσα.

Στον εσωτερικό χώρο, επίσης, το Audi Q5 Sportback TFSI e αναδεικνύει τον κομψό, σπορ χαρακτήρα του. Το προαιρετικό δέρμα fine Nappa των μπροστινών σπορ καθισμάτων, το μοτίβο ρόμβων και οι ραφές αντίθεσης σε γκρι Rock είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό παράδειγμα. Η ευχάριστα ζεστή, με πόρους επιφάνεια του δέρματος τονίζει τον πολυτελή χαρακτήρα στο εσωτερικό του οχήματος.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. (DAT) Περαιτέρω πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων υπάρχουν στον "Οδηγό για την εξοικονόμηση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας των νέων μοντέλων επιβατικών οχημάτων", ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλες τις αντιπροσωπείες πωλήσεων, από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Germany και στο www.dat.de.
2
Μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
3
Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανά χώρα. Συμβατό με Apple iOS 10.0 και Android 6 και νεότερες εκδόσεις. Απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο www.audi.com/myaudi.
4
Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το Audi Active Lane Assist, το Audi adaptive cruise control ή το σύστημα προειδοποίησης λωρίδας (lane departure warning). Σημείωση: Τα συστήματα λειτουργούν μόνο εντός των ορίων του συστήματος και υποστηρίζουν τον οδηγό. Η ευθύνη και η απαραίτητη προσοχή στην οδική κίνηση παραμένουν στον οδηγό.