Audi Q5 TFSI e > Q5 > Home
Audi Q5 TFSI e

Q5 TFSI e

Η δύναμη της αποδοτικότητας.
To Audi Q5 TFSI e.

Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 1.8–1.4 l/100 km
Κατανάλωση ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 21.6–20.1 kWh/100 km
Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 42–34 g/km

Με το Audi Q5 TFSI e, μπορείτε να απολαύσετε το συνδυασμό ενός κινητήρα TFSI εσωτερικής καύσης και ενός ισχυρού ηλεκτροκινητήρα. Χωρίς να κάνετε κανένα συμβιβασμό στη χαρακτηριστική δυναμική της Audi. Και με την επιλογή μηδενικών τοπικών εκπομπών ρύπων όταν οδηγείτε στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Front view Audi Q5 TFSI e

Πάντα το σωστό σύστημα κίνησης

Η οδήγηση του Audi Q5 TFSI e συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ηλεκτροκινητήρα με τα πλεονεκτήματα ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ιδανικό σύστημα κίνησης επιλέγεται ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης: ηλεκτρικό, υβριδικό ή εσωτερικής καύσης. Για αποδοτική, άνετη ή σπορ οδήγηση. Χάρη στο 7-τάχυτο κιβώτιο S tronic και την τετρακίνηση quattro, οι σπορ επιδόσεις συναντούν την αποδοτικότητα.

Το Audi Q5 55 TFSI e quattro σε αριθμούς

Ηλεκτρική αυτονομία ca.

56-62

km*

Επιτάχυνση

5.3

δευτ.*

0 στα 100 km/h

Ισχύς συστήματος

270

kW*

(367 hp)

*Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος¹: 1.8–1.4 l/100 km; Κατανάλωση ενέργειας, μεικτός κύκλος¹: 21.6–20.1 kWh/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος¹: 42–34 g/km

Συνδυασμός πλεονεκτημάτων

Με τον ηλεκτροκινητήρα, μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλές καθημερινές σύντομες διαδρομές. Για τα μεγαλύτερα ταξίδια, μπορείτε να βασιστείτε στην αποδεδειγμένη αυτονομία που παρέχεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, που σας οδηγεί άνετα και εύκολα στον προορισμό σας. Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί την μπαταρία, και μέσω της λειτουργίας ανάκτησης(recuperation) εν μέρει την επαναφορτίζει, έτσι ώστε στο τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού να μπορείτε να επιστρέψετε στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για μια χαλαρή οδήγηση στην πόλη.

MMI system Audi Q5 TFSI e

Επιλογή τρόπου οδήγησης: τέσσερις λειτουργίες

Το ποια μορφή κίνησης χρησιμοποιείται στο Audi Q5 TFSI e μπορεί να ελεγχθεί μέσω τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών: αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση (EV), κύρια χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης για διατήρηση (Hold) ή αύξηση (Charge)² φόρτισης της μπαταρίας για μελλοντική ηλεκτρική οδήγηση ή αποδοτικό συνδυασμό (Hybrid).

Powermeteranzeige des Audi Q5 TFSI e

Τα πάντα στο οπτικό σας πεδίο

Ο μετρητής που βρίσκεται στο αριστερό μέρος στο Audi virtual cockpit δείχνει τη συνολική ισχύ του συστήματος, τη λειτουργία οδήγησης και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Στο κέντρο - όπως στην εφαρμογή myAudi³ - μπορείτε να δείτε την υπολειπόμενη αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Φόρτιση στο σπίτι

Το σύστημα φόρτισης e-tron compact είναι διαθέσιμο για φόρτιση στο σπίτι. Αποτελείται από μια μονάδα ελέγχου που περιλαμβάνει ένα καλώδιο σύνδεσης οχήματος και δύο διαφορετικά καλώδια σύνδεσης δικτύου (με οικιακές και βιομηχανικές πρίζες)

Side view Audi Q5 TFSI e side
 
Side view Audi Q5 TFSI e
 

Δημόσια φόρτιση

Απολαύστε τα οφέλη της υπηρεσίας φόρτισης e-tron: περισσότερα από 200.000 σημεία φόρτισης σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, έξυπνη καθοδήγηση διαδρομής και μια επισκόπηση όλων των διαδικασιών χρέωσης και των λογαριασμών σας.

Επαναπροσδιορίστε την κινητικότητα

Επαναπροσδιορίστε την κινητικότητα, για παράδειγμα ακούγοντας μουσική με την καλύτερη ποιότητα ήχου κατά την οδήγηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία παράγοντας μηδαμινό θόρυβο και μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Ο χαλαρωτικός τρόπος να κάνετε κάτι καλό - για τον εαυτό σας και το περιβάλλον. Και αν θέλετε να βιώσετε την εμπειρία της χαρακτηριστικής δυναμικής της Audi, απλά πιέστε το πεντάλ γκαζιού πέρα ​​από το σημείο αντίστασης: η λειτουργία boost¹ θα σας εντυπωσιάσει.

Rear view  Audi Q5 TFSI e

Χρώματα και ζάντες

Συνδυάστε διαφορετικά εξωτερικά χρώματα και ζάντες για να δημιουργήσετε το Audi Q5 TFSI e που επιθυμείτε.
6Y6Y_54U_AVP2D_A_2_000.jpg
Γκρι Daytona περλέ Γκρι Daytona περλέ
Γκρι Quantum Γκρι Quantum
Πράσινο District μεταλλικό Πράσινο District μεταλλικό
Μπλε Ultra μεταλλικό Μπλε Ultra μεταλλικό
Μπλε Navarra μεταλλικό Μπλε Navarra μεταλλικό
Ζάντες αλουμινίου 20" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 20" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V star, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V offset, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 ακτίνων V offset, σε μαύρο ανθρακίτη, γυαλισμένες
Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 βραχιόνων polygon Ζάντες αλουμινίου 21" Audi Sport σε σχέδιο 5 βραχιόνων polygon
360 degree animation Audi Q5 TFSI e

Πανοραμική όψη

Σημείωση: Βιώστε την εμπειρία του Audi Q5 TFSI e από διαφορετικές οπτικές γωνίες σε αυτό το animation 360 μοιρών.

Νέα σενάρια φωτισμού

Η ομαδοποίηση των OLEDs σε μικρά, ξεχωριστά ελεγχόμενα τμήματα με τρισδιάστατη μορφή δημιουργεί μια εντυπωσιακή διάταξη φωτισμού, η οποία καθιστά δυνατή τη δημιουργία νέων σεναρίων φωτισμού. Κατά την αγορά ενός οχήματος, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών σχεδίων οπίσθιου φωτισμού για να προσθέσουν τη δική τους προσωπική πινελιά. Επιπρόσθετα, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, ο οπίσθιος φωτισμός προσαρμόζεται αυτόματα κατά τη χρήση. Τα προαιρετικά ψηφιακά πίσω φώτα OLED διατηρούν την ανίχνευση εγγύτητας⁴ έτοιμη: Εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και ένα άλλο όχημα ή άλλοι χρήστες του δρόμου πλησιάσουν από πίσω έως δύο μέτρα, όλα τα τμήματα OLED ενεργοποιούνται αυτόματα για να αυξήσουν την ορατότητα.

OLED-Rücklichtanimation Audi Q5 TFSI e
Σημείωση: Κατά την αγορά αυτού του οχήματος, διατίθενται προαιρετικά τρία διαφορετικά σχέδια των πίσω φώτων για εξατομίκευση του Audi Q5 TFSI e. Το animation δείχνει τα δυναμικά φώτα της παραλλαγής νο.2 των πίσω φώτων.
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Πίσω φώτα σχεδίασης 1
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Πίσω φώτα σχεδίασης 2
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Πίσω φώτα σχεδίασης 3

Αναβαθμίστε την καθημερινότητά σας

Συνδυάζοντας το μέγεθος, τις σπορ επιδόσεις και τη λειτουργικότητα, το νέο Audi Q5 TFSI e είναι ένα premium SUV για την καθημερινότητα. Η πλάτη του πίσω καθίσματος, η οποία περιλαμβάνει τρία τμήματα, μπορεί να κινηθεί εμπρός και πίσω όπως απαιτείται και να ρυθμιστεί η γωνία του. Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα είναι ενσωματωμένη, εξοικονομώντας χώρο, κάτω από την περιοχή φόρτωσης. Αυτό επιτρέπει τον όγκο του χώρου αποσκευών να είναι 465 λίτρα, ενώ φτάνει ακόμη και έως τα 1.405 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό κλειδί άνεσης (convenience key) με ελεγχόμενo από αισθητήρα άνοιγμα του χώρου αποσκευών, απαιτείται μόνο μία κίνηση του ποδιού στο πίσω μέρος του οχήματος για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του χώρου αποσκευών. Επιπλέον, η χειροκίνητη μείωση του ύψους του οχήματος μέσω της προαιρετικής προσαρμοζόμενης αερανάρτησης διευκολύνει τη φόρτωση του αυτοκινήτου.

Animated rear seats Audi Q5 TFSI e
Περιηγηθείτε στο εσωτερικό
Interior des Audi Q5 TFSI e

Άφθονος χώρος για την προσωπικότητά σας

Το Q5 TFSI e προσφέρει άφθονο χώρο για πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου χώρου για το κεφάλι και τα πόδια. Η υψηλή θέση των καθισμάτων παρέχει μια καλή ορατότητα της κατάστασης κίνησης. Η οριζόντια γραμμή αμαξώματος του οχήματος αμβλύνει την εντύπωση του πλάτους και της άνεσης. Μια σμιλεμένη διακοσμητική λωρίδα διατρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό, τονίζοντας την κομψότητα στο εσωτερικό. Οι νέες σειρές και τα πακέτα εξοπλισμού προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. (DAT) Περαιτέρω πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων υπάρχουν στον "Οδηγό για την εξοικονόμηση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας των νέων μοντέλων επιβατικών οχημάτων", ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλες τις αντιπροσωπείες πωλήσεων, από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Germany και στο www.dat.de.
2
Ενδεχομένως σχετίζεται με αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
3
Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανά χώρα. Συμβατό με Apple iOS 10.0 και Android 6 και νεότερες εκδόσεις. Απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο www.audi.com/myaudi.
4
Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το Audi Active Lane Assist, το Audi adaptive cruise control ή τo lane departure warning. Σημείωση: Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι τα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν μόνο τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης εντός των αντίστοιχων ορίων του συστήματος. Η ευθύνη και η απαραίτητη προσοχή που απαιτείται για την οδήγηση παραμένουν πάντα στον οδηγό.