Q8 Sportback e-tron > Q8 e-tron > Home
Side view Audi Q8 Sportback e-tron

Q8 Sportback e-tron

Εκπομπές CO2, μεικτός κύκλος{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 24,1–19,6 kWh/100 km

Φόρτιση από 10% σε 80% σε

31

λεπτά³,⁴

με μέγιστη ισχύ φόρτισης DC, έως 170 kW³,⁴

Αυτονομία (WLTP), έως

600

km

Μέγιστη ισχύς φόρτισης DC, έως

170

kW³,⁴

Rear view Audi Q8 e-tron

Ηλεκτρικό. Και με μοναδικές λεπτομέρειες

Το Audi e-tron λανσαρίστηκε ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi. Πλέον ήρθε η στιγμή να πάρει τη θέση του στην γκάμα της Audi μαζί με τα άλλα μοντέλα, με την ονομασία Audi Q8 Sportback e-tron.

Nahaufnahme MMI-Display Audi Q8 e-tron

Μέγιστη ηλεκτρική ισχύς

300

kW

Συνολική ροπή: 664 Nm

Επιτάχυνση (0-100 km/h)

5,6

δευτ.¹⁷

Χωρητικότητα μπαταρίας (net) έως και

106

kWh

Menschen beim virtuellen gaming mit Holoride im Fond des Audi Q8 e-tron
Seitenansicht Audi Q8 Sportback e-tron

Audi Q8 e-tron

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος¹) σε kWh/100 km: 24,4–20,1. Εκπομπές CO₂ (μεικτός κύκλος¹) σε g/km: 0. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.

1
Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το www.audi.gr/wltp. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. Ένας Οδηγός για την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων CO₂ που περιλαμβάνει στοιχεία για όλα τα νέα μοντέλα επιβατικών οχημάτων, είναι διαθέσιμος δωρεάν, σε όλα τα σημεία πώλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος¹) σε kWh/100 km: 24,1–20,0. Εκπομπές CO₂ (μεικτός κύκλος¹) σε g/km: 0. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.
3
Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας προσδιορίζεται σύμφωνα με το DIN 70080. Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας και η μέγιστη ισχύς φόρτισης συνεχούς ρεύματος στα σημεία φόρτισης HPC (High Power Charging) ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος και της μπαταρίας, η χρήση διαφορετικών, ειδικών για την κάθε χώρα βυσμάτων, η χρήση του χαρακτηριστικού προετοιμασίας (π.χ. τηλεχειριζόμενος κλιματισμός του οχήματος), η διαθεσιμότητα ισχύος στο σημείο φόρτισης, το επίπεδο φόρτισης και η ηλικία της μπαταρίας. Η ισχύς φόρτισης μειώνεται όσο αυξάνεται το επίπεδο φόρτισης. Οι απώλειες φόρτισης λαμβάνονται υπόψη.
4
Ισχύει για το Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro (Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος¹) σε kWh/100 km: 24,1–20,0; Εκπομπές CO₂ (μεικτός κύκλος¹) σε g/km: 0. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα με ισχύ φόρτισης έως 170 kW.
5
Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com/connect ή επικοινωνήστε με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Audi connect.
6
Η διαθεσιμότητα ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα. Η συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος iOS/Android αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής myAudi στο αντίστοιχο App Store. Απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο www.my.audi.com.
7
Η λειτουργία Range περιορίζει για παράδειγμα τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης στα 90 km/h περίπου, προσαρμόζει τις λειτουργίες άνεσης όπως το αυτόματο σύστημα κλιματισμού αλλά και απενεργοποιεί τη θέρμανση καθίσματος.
8
Μέρος του Audi connect Navigation και Infotainment. Η διαθεσιμότητα ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα. Η συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος iOS/Android αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής myAudi στο αντίστοιχο App Store. Απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο www.my.audi.com.
9
Audi Q8 55 e-tron quattro: Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος¹) σε kWh/100 km: 24,4–20,6. Εκπομπές CO₂ (μεικτός κύκλος¹) σε g/km: 0. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.
10
Η υπηρεσία για τη χρήση της λειτουργίας Plug & Charge είναι διαθέσιμη, όπως το e-tron Charging Service/Audi charging, στην Ευρώπη στις χώρες Ελλάδα (Audi charging), Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία (e-tron Charging Service), Σουηδία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία (Audi charging), Ρουμανία (Audi charging) και Ουγγαρία. Προς το παρόν η υπηρεσία στην Ευρώπη (ECE) λειτουργεί μόνο σε σημεία φόρτισης με σήμανση Plug & Charge του δικτύου IONITY. Η επέκταση και σε άλλους σταθμούς φόρτισης (CPOs) θα γίνει αναλόγως της χώρας. Στις αγορές της βόρειας Αμερικής (NAR), η υπηρεσία για τη χρήση της λειτουργίας Plug & Charge διατίθεται σε φορτιστές με σήμανση Plug & Charge που διαχειρίζεται η electrify america.
11
Τα συστήματα φόρτισης που αναφέρονται διατίθενται έναντι επιπλέον χρέωσης. Το προαιρετικό σύστημα φόρτισης e-tron compact διαθέτει ισχύ φόρτισης έως 11 kW. Το προαιρετικό σύστημα φόρτισης e-tron connect έχει ισχύ φόρτισης έως 22 kW (μόνο σε συνδυασμό με την προαιρετική on-board συσκευή φόρτισης έως 22 kW). Η ισχύς φόρτισης εξαρτάται από το είδος του χρησιμοποιούμενου καλωδίου σύνδεσης, την ειδική για τη χώρα τάση και το είδος ρεύματος του ηλεκτρικού δικτύου και της οικιακής εγκατάστασης (μονοφασικό ή τριφασικό). Ως εκ τούτου μπορεί να είναι κατά περίπτωση μικρότερο. Το καλώδιο σύνδεσης δικτύου με βιομηχανικό βύσμα και η μονάδα χειρισμού του συστήματος φόρτισης είναι αντιστοιχισμένα μεταξύ τους ώστε να παρέχουν μια ορισμένη ισχύ φόρτισης. Η εκ των υστέρων αλλαγή του καλωδίου σύνδεσης δικτύου με έναν διαφορετικό τύπο βύσματος είναι μεν τεχνικώς εφικτή, ενδέχεται ωστόσο να μειώσει την ισχύ φόρτισης.
12
Διατίθεται έναντι επιπλέον χρέωσης από τη Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
13
Σημείωση: Οι δύο υποδοχές φόρτισης AC δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Η ταυτόχρονη χρήση των δύο υποδοχών φόρτισης AC εμποδίζεται μέσω κλειδώματος της θύρας.
14
Για τη φόρτιση με 22 kW στο σπίτι απαιτείται το προαιρετικό σύστημα φόρτισης e-tron connect ή μια εναλλακτική λύση φόρτισης στο σπίτι που υποστηρίζει 22 kW AC. Το συμπαγές σύστημα φόρτισης e-tron που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, έχει ισχύ μέχρι 11 kW.
15
Για την ενεργοποίηση απαιτείται καταρχάς μια υφιστάμενη σύμβαση με την υπηρεσία Φόρτιση Audi. Στη συνέχεια η υπηρεσία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής myAudi App και το σχετικό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό Plug & Charge για τη χρήση της υπηρεσίας αποστέλλεται "over the air" στο επιλεγμένο και συμβατό με το Plug & Charge όχημα. Από την 01/01/2023 είναι απαραίτητη η σύναψη σύμβασης με την Audi charging. Η υπηρεσία για τη χρήση της λειτουργίας Plug & Charge είναι διαθέσιμη, όπως το e-tron Charging Service/Audi charging, στην Ευρώπη στις χώρες Ελλάδα (Audi charging), Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία (e-tron Charging Service), Σουηδία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία (Audi charging), Ρουμανία (Audi charging) και Ουγγαρία. Προς το παρόν η υπηρεσία στην Ευρώπη (ECE) λειτουργεί μόνο σε σημεία φόρτισης με σήμανση Plug & Charge του δικτύου IONITY. Η επέκταση και σε άλλους σταθμούς φόρτισης (CPOs) θα γίνει αναλόγως της χώρας. Στις αγορές της βόρειας Αμερικής (NAR), η υπηρεσία για τη χρήση της λειτουργίας Plug & Charge διατίθεται σε φορτιστές με σήμανση Plug & Charge που διαχειρίζεται η electrify america.
16
Τα εμφανιζόμενα πακέτα χρέωσης φόρτισης και η κάρτα φόρτισης διατίθενται από τη Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Προϋπόθεση για την απόκτηση αυτών των πακέτων χρέωσης είναι ένας λογαριασμός myAudi και η εφαρμογή myAudi app. Στην εφαρμογή myAudi app πρέπει να έχουν καταχωρηθεί το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Audi (χρησιμοποιώντας τον αριθμό πλαισίου) και ο βασικός χρήστης. Η σύμβαση έχει σταθερή διάρκεια 12 μηνών και λήγει αυτόματα μετά από αυτή την περίοδο. Εντός αυτής της περιόδου δεν είναι εφικτή η κανονική ειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης. Ενδέχεται να προκύψει επιπρόσθετο κόστος ανάλογα με τη σύμβαση του κινητού τηλεφώνου σας.
Όλες οι εμφανιζόμενες τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Ισχύει στη Γερμανία. Για τις τιμές για άλλες χώρες παρακαλούμε ανατρέξτε στις πληροφορίες για τα πακέτα χρέωσης (δείτε επισκόπηση των πακέτων χρέωσης), καθώς και μέσω της εφαρμογής myAudi app. Για την καταχώρηση του προφίλ του οχήματός σας στην εφαρμογή myAudi app απαιτείται ο αριθμός πλαισίου του οχήματος. Υπάρχει η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με την Audi charging από 01/01/2023.
Οι πελάτες που έχουν επιλέξει την κατηγορία χρέωσης Pro για τη φόρτιση Audi και χρησιμοποιούν ένα πλήρως ηλεκτρικό Audi (αγορά τοις μετρητοίς, με leasing ή με δάνειο) μπορούν να εξαιρεθούν από τη βασική χρέωση. Το όχημά τους πρέπει να αντιστοιχεί είτε στο τρέχον ή το προηγούμενο χρονικό μοντέλο. Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για την πρώτη σύμβαση που υπογράφεται και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλους. Μετά από ένα έτος, ισχύουν οι κανονικές τιμές χρέωσης. Αυτή η προωθητική ενέργεια από την AUDI AG θα εμφανίζεται σε εσάς κατά τη σύναψη μιας σύμβασης μέσω της εφαρμογής myAudi που είναι συνδεδεμένη με έναν κύριο χρήστη.
Μπορείτε να επωφεληθείτε από την εκπτωτική τιμή ξεκινώντας από την 01/01/2023. Τα plug-in υβριδικά οχήματα εξαιρούνται από αυτή την προσφορά.
17
Λόγω φυσικών συνθηκών, η μέγιστη ισχύς για τις καθορισμένες τιμές επιτάχυνσης μπορεί να επιτυγχάνεται επανειλημμένα, αλλά όχι πολλές φορές διαδοχικά.
18
Σημείωση: Τα συστήματα υποστηρίζουν τον οδηγό εντός των ορίων τους. Η οδήγηση του οχήματος συνεχίζει να αποτελεί ευθύνη του οδηγού, που οφείλει να είναι προσεκτικός ανά πάσα στιγμή.
19
Από την Audi Sport GmbH.
20
Οι ζάντες αλουμινίου με γυαλιστερό φινίρισμα καθώς και οι γυαλισμένες ή μερικώς γυαλισμένες ζάντες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χειμερινές οδικές συνθήκες. Για κατασκευαστικούς λόγους, η επιφάνεια της στεφάνης δεν διαθέτει επαρκή προστασία από τη διάβρωση για τέτοια χρήση και μπορεί να καταστραφεί μόνιμα από οδικό αλάτι ή παρόμοια υλικά.
21
Το Dinamica Frequency microfibre είναι ένα αναπνεύσιμο υλικό μικροϊνών με ανάγλυφη επιφάνεια που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα ποσοστό ανακυκλωμένων ινών πολυεστέρα και επεξεργασμένο PET.
22
Για τη διαθεσιμότητα απευθυνθείτε στον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Audi.
Η Apple και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι κατατεθέντα σήματα της Apple Inc. και των θυγατρικών της. Το Apple Music αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού Audi connect Navigation και Infotainment. Η βασική διαθεσιμότητα του Apple Music εξαρτάται από τη χώρα. Για τη χρήση απαιτούνται όγκος δεδομένων και ένας λογαριασμός στο Apple Music, με αποτέλεσμα να προκύψει πρόσθετο κόστος. Το Apple Music διατηρεί το δικαίωμα της απενεργοποίησης της υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi.
23
Audi SQ8 Sportback e-tron quattro: Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μεικτός κύκλος¹) σε kWh/100 km: 28,2–26,7; Εκπομπές CO₂ (μεικτός κύκλος¹) σε g/km: 0. Μόνο οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών σύμφωνα με την διαδικασία WLTP και όχι σύμφωνα με NEDC είναι διαθέσιμες για το όχημα.
24
Το Amazon Music ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό Audi connect Navigation και Infotainment. Τα Amazon, Alexa και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι μάρκες ή σήματα κατατεθέντα της Amazon.com, Inc. και των θυγατρικών της. Η ενσωμάτωση Amazon Alexa διατίθεται αποκλειστικά στις εξής χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ιαπωνία. Η γλώσσα συστήματος του MMI Navigation plus με MMI touch πρέπει να είναι ρυθμισμένη σε μία από τις γλώσσες που υποστηρίζει η ενσωμάτωση του Amazon Alexa. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα θα λάβετε από τον Εξουσιοδοτημένο σας Συνεργάτη Audi. Το Audiostreaming μέσω Alexa απαιτεί όγκο δεδομένων έναντι χρέωσης που γίνεται μέσω ενός Εξουσιοδοτημένου Συνεργάτη της Audi. Για την χρήση της Amazon Music μπορεί να προκύψουν επιπλέον χρεώσεις.
25
Μέρος του Audi connect Navigation και Infotainment. (IT3).
Η λειτουργία της holoride περιορίζεται μόνο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η χρήση των 3D-Virtual-Reality στη διάρκεια της διαδρομής: - επιτρέπεται αποκλειστικά για άτομα της δεύτερης σειράς καθισμάτων που κάθονται στις εξωτερικές θέσεις καθισμάτων - επιτρέπεται για άτομα ύψους άνω του 1,5 μέτρου - επιτρέπεται μόνο αν το άτομο που χρησιμοποιεί τη μάσκα 3D-Virtual-Reality δεν έχει μπροστά του ένα αντικείμενο που βρίσκεται μπροστά του (π. χ. πίσω επιφάνεια του εμπρός καθίσματος) - επιτρέπεται μόνο σε συνδυασμό με τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τα γυαλιά 3D-Virtual-Reality (π. χ. σύστημα συγκράτησης). Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα holoride θα βρείτε στο www.holoride.com.
26
Τα Γνήσια Αξεσουάρ Audi διατίθενται από την AUDI AG έναντι επιπλέον χρέωσης. Τα αξεσουάρ δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του οχήματος. Ως εκ τούτου, τα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν μόνο μετά την πρώτη άδεια κυκλοφορίας.
27
Εκπομπές CO₂, οι οποίες επί του παρόντος δεν μπορούν να αποφευχθούν τεχνικά, αντισταθμίζονται μέσω πιστοποιημένων έργων που μειώνουν την κλιματική αλλαγή.
28
Η προαιρετική σειρά Audi exclusive είναι μία προσφορά της Audi Sport GmbH. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, απευθυνθείτε στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Audi ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.audi.com.
29
Η χρήση του Plug & Charge απαιτεί χρέωση συμβατή με Plug & Charge (Basic, Plus, Pro) καθώς και ένα όχημα συμβατό με Plug & Charge. Μπορεί να προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις ανάλογα με τη σύμβαση κινητής τηλεφωνίας.
30
Προαιρετικός εξοπλισμός.