Φίλτρο Αέρα - Γνήσια Ανταλλακτικά | Audi.gr
Luftfilter von Audi Original Teile sorgt für saubere Luft im Fahrzeuginnenraum

Η απόδοση χρειάζεται αέρα

Γνήσιο Φίλτρο αέρα Audi

Αν εισχωρήσουν ακάθαρτα σωματίδια κατά την εισαγωγή αέρα που αναρροφάται στον χώρο καύσης του κινητήρα, μπορεί αυτό να προξενήσει ζημιά σε εξαρτήματα όπως τo ελατήριο εμβόλου, σε διάφορες βαλβίδες ή στις επιφάνειες κίνησης των κυλίνδρων. Αν το φίλτρο αέρα έχει φράξει, μπορεί να εισέλθουν σωματίδια σκόνης από το φίλτρο στον κινητήρα λόγω της αυξημένης υποπίεσης. Για να αποτραπεί αυτό θα πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο αέρα σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Εκτός αυτού η απόδοση και η ροπή στρέψης εξαρτώνται από την εισερχόμενη ποσότητα αέρα. Η σωστή λειτουργία του φίλτρου αέρα συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστή λειτουργία του κινητήρα.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο αέρα;

Σε φυσιολογικά πλαίσια η απόδοση του κινητήρα μειώνεται, ακόμα και με ένα καλό φίλτρο, μετά από περίπου 80.000 έως 100.000 διανυθέντα χιλιόμετρα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι απώλεια ισχύος, αυξημένη κατανάλωση και αυξημένες εκπομπές ρύπων. Για τον λόγο αυτό συνιστούμε την αλλαγή του φίλτρου αέρα μετά από αυτό το διάστημα λειτουργίας. Εμπιστευθείτε και εδώ το γνήσιο φίλτρο Audi.
Γνήσιο Φίλτρο αέρα Audi

Τα κυριότερα με μια ματιά

Τα γνήσια φίλτρα αέρα Audi...

 • είναι σχεδιασμένα ειδικά για τον τύπο κινητήρα του δικού σας Audi, ώστε να αποδίδει πλήρως ο κινητήρας.
 • επιτυγχάνουν την αποτελεσματική μείωση ακάθαρτων σωματιδίων όλων των μεγεθών και επιτρέπουν συγχρόνως μεγάλη ροή αέρα.
 • διαθέτουν μεγάλη δυνατότητα πρόσληψης, χάρη στην ειδική τεχνική πτυχώσεων, το χάρτινο τύπωμα και την μεγάλη επιφάνεια φίλτρου.
 • μειώνουν τους θορύβους αναρρόφησης του δικού σας Audi.
 • είναι προσαρμοσμένα ακριβώς στο περίβλημα του φίλτρου για πλήρη απόδοση στεγανοποίησης.

Το φίλτρο αέρος συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO₂ και στην αποφυγή περιττών εξόδων. Ζητήστε την αντικατάσταση του φίλτρου αέρα, όταν χρειαστεί, διότι έτσι θα αποτραπεί η αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου και των τιμών εκπομπών ρύπων.

 • 883x496_ASER_P_161003.jpg
  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών Audi σας παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση.

  Ρωτήστε για την υπηρεσία
 • 883x496_ASER_P_161033.jpg
  Βρείτε έναν Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Audi Service

  Οι Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες Audi Service θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν. Βρείτε εδώ έναν της επιλογής σας και κλείστε απευθείας ένα ραντεβού!

  Έναρξη αναζήτησης
 • smart-packs-883x496.jpg
  Audi Smart Packs

  Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο των μοναδικών προνομίων Audi Smart Packs.

  Διαβάστε περισσότερα