Ελαστικά | Audi.gr
Ευρεία γκάμα ελαστικών

Για το δικό σας Audi, μόνο τα κατάλληλα ελαστικά!

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας αποτελούν το σημείο επαφής του Audi σας με το δρόμο. Κατά μέσο όρο σε ένα χρονικό διάστημα 3 ετών τα ελαστικά θα έχουν διανύσει 45.000 χιλιόμετρα, απόσταση μεγαλύτερη και από την περιφέρεια της γης (40.075 χλμ). Η σωστή φροντίδα και πίεση των ελαστικών αποτελούν βασικά στοιχεία για ασφαλή αλλά και οικονομική οδήγηση.

Επισκεφθείτε το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Audi Service και επιλέξτε μέσα από μία ευρεία γκάμα ελαστικών το κατάλληλο για το δικό σας αυτοκίνητο. Γιατί μόνο στην Audi θα επωφεληθείτε από:

- Δωρεάν εγγύηση ελαστικών 3 ετών, που σας παρέχει έως και 100% κάλυψη ακόμα και σε απρόβλεπτες «ζημιές» που προκαλούνται από:
• αιχμηρό αντικείμενο όπως ενδεικτικά καρφιά ή γυαλιά,
• απευθείας πρόσκρουση σε πεζοδρόμιο ή λακκούβα,
• βανδαλισμό και
• κλοπή.

- Δωρεάν τεχνικό έλεγχο στο σύστημα κύλισης και διεύθυνσης του αυτοκινήτου

- Εγγυημένη τοποθέτηση ελαστικών, βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή

- Ευρεία γκάμα ελαστικών σε ανταγωνιστικές τιμές.

Διάσταση ελαστικού 225/45R17 91Y:
• Continental €450
• Pirelli €388
Οι τιμές αφορούν σε σετ 4άδας και περιλαμβάνουν τοποθέτηση, τέλος ανακύκλωσης και Φ.Π.Α. 24%

Τιμές Ελαστικών ανά διάσταση ζάντας και μάρκα

Διάσταση ζάντας 14"
Διάσταση ζάντας 15"
Διάσταση ζάντας 16"
Διάσταση ζάντας 17"
Διάσταση ζάντας 18"
Διάσταση ζάντας 19"
Μέγιστη ασφάλεια

Μέγιστη ασφάλεια

Όσο καλύτερη είναι η πρόσφυση των ελαστικών ιδιαίτερα σε υγρό οδόστρωμα, τόσο μικρότερη η απαιτούμενη απόσταση πέδησης (απόσταση φρεναρίσματος). Για παράδειγμα, οδηγώντας με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα τα ελαστικά κλάσης Β χρειάζονται μία επιπλέον απόσταση 3 μέτρων για την ακινητοποίηση του οχήματος, ενώ τα ελαστικά κλάσης C απαιτούν επιπλέον απόσταση 7 μέτρων, σε σύγκριση με τα ελαστικά κλάσης Α. Η σήμανση αναφορικά με την κλάση του ελαστικού υπάρχει στη σχετική ετικέτα, η οποία είναι υποχρεωτική βάσει την προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου

Όσο χαμηλότερη αντίσταση αντιμετωπίζουν τα ελαστικά σας κατά την κύλιση, τόσο λιγότερη ενέργεια χρειάζεται το δικό Audi. Ως αποτέλεσμα έχουμε εξοικονόμηση στη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές διοξειδίου άνθρακα CO₂. Η απόδοση καυσίμου κυμαίνεται από την κατηγορία Α η οποία δηλώνει την καλύτερη οικονομία καυσίμου μέχρι την κατηγορία Ε.

Εξωτερικοί θόρυβοι κύλισης

Εξωτερικοί θόρυβοι κύλισης

Η απουσία θορύβου κατά την οδήγηση, αυξάνει την οδηγική απόλαυση. Επιπλέον 10 ντεσιμπέλ (dB) γίνονται αισθητά ως δύο φορές πιο δυνατά. Το πόσο θορυβώδες ή ήσυχο είναι ένα ελαστικό, φαίνεται από τον αριθμό των «ηχητικών κυμάτων» και κυμαίνεται από το Α (πιο ήσυχο), έως C το πιο θορυβώδες, σύμφωνα με τη σχετική σήμανση.