R8 Coupé V10 performance > R8 > Home
  • stage_exterior_front.jpg
The new Audi R8 Coupé V10 performance quattro

Το μεγαλείο της αγωνιστικής οδήγησης.
Το Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

Κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος *: 13.1 l/100km
Εκπομπές CO₂ μεικτός κύκλος *: 298-297 g/km

Η Audi έχει την αγωνιστική οδήγηση στα γονίδιά της – και το Audi R8 Coupé V10 performance quattro ξέρει να το αποδεικνύει. Αυτό φαίνεται σε κάθε οπτική γωνία: από τους πλαϊνούς δυναμικούς αεραγωγούς, την πλατιά singleframe μπροστινή μάσκα, της πλευρικές γραμμές με αιχμηρές γωνίες, την αίσθηση του μεσαίου τοποθετημένου κινητήρα έως τον ανυψωμένο διαχύτη στο πίσω μέρος. Αυτό το Coupé των 620 hp αποτυπώνει την απόλυτη μετάβαση από τον δρόμο ως την αγωνιστική πίστα.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AR8_181009.jpg
1920x1080_AR8_181009.jpg
  • Αστραφτερή μορφή: η λαμπρότητα του ascari μπλε είναι αποκλειστικό στοιχείο του Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • Οι προβολείς LED είναι οπτικά σκούροι και τονίζουν τον sport, αεροδυναμικό σχεδιασμό.

  • Spoiler alert: το πίσω μέρος του Audi R8 Coupé V10 performance quattro αποκαλύπτει μία μεγάλη, σταθερή αεροτομή φτιαγμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

  • Μελέτη χαρακτήρα: ο χώρος των επιβατών έχει μετατοπιστεί προς τα εμπρός του οχήματος, ενισχύοντας τον αγωνιστικό χαρακτήρα του.

  • Ο διαχύτης και το αστραφτερό μαύρο χρώμα, οι ελλειπτικές απολήξεις εξάτμισης αποτελούν μέρος της σειράς παραγωγής για το Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • Αποκαλυπτικό: οι επίπεδες σχισμές στο μπροστινό καπό αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα του Audi Sport quattro.

  • Στο πίσω μέρος 118 LED διαμορφώνουν μία έντονη και ορατή από μακριά, φωτεινή υπογραφή.

  • Εστιάζοντας σε εσάς: ο εσωτερικός χώρος του Audi R8.

  • Βασικός εξοπλισμός για το Audi R8 Coupé V10 performance quattro: επενδύσεις δέρματος/alcantara με τόνους σε μπλε mercato και διακοσμητικά στοιχεία σε εξαιρετικά γυαλιστερό carbon.

Ισχυρές επιδόσεις

Ισχύς

620

hp

(456 kW)

Μέγιστη ταχύτητα

331

km/h

Επιτάχυνση

3.1

δευτ.

από 0 έως 100 km/h

Κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος *: 13.1 l/100km Εκπομπές CO₂ μεικτός κύκλος *: 298-297 g/km
Περισσότερα για τον κινητήρα

Το άμαξωμα: ακρίβεια στο έπακρο

Οι επιδόσεις στην αγωνιστική οδήγηση έχουν να κάνουν πάντα με πόση ακρίβεια και πόση αμεσότητα μπορεί να εφαρμοστεί στον δρόμο. Ο μηχανισμός ανάρτησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα: άξονες με διπλά στοιχεία αλουμινίου κατευθύνουν τους τέσσερις τροχούς, ενώ το Audi R8 Coupé V10 performance quattro είναι εξοπλισμένο με ακόμα πιο σφιχτά ελατήρια και αμορτισέρ. Με το Audi magnetic ride, υπάρχει η δυνατότητα ενός συστήματος απόσβεσης, που να προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας των αμορτισέρ στο οδηγικό σας στυλ και το προφίλ του δρόμου – επεμβαίνοντας κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου στον κάθε τροχό μεμονωμένα.

Το επανασχεδιασμένο σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης είναι ακόμα πιο άμεσο στο τιμόνι και σας εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια στον δρόμο. Το προαιρετικό δυναμικό σύστημα διεύθυνσης προσαρμόζει τη γωνία τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητά σας, διασφαλίζοντας εξαιρετικά άμεσο χειρισμό. Στον βασικό εξοπλισμό, τα ενισχυμένα κεραμικά φρένα από ανθρακονήματα στο Audi R8 Coupé V10 performance quattro, χρησιμεύουν στη μείωση της ταχύτητας κίνησης. Οι δαγκάνες φρένων διατείθενται σε γκρι ανθρακί ενώ κατ' απαίτηση σε κόκκινο χρώμα.

Audi R8 Coupé V10 performance quattro rearview
Περισσότερα για το αμάξωμα

Πρότυπο αγωνιστικής οδήγησης

Ο αδελφός του Audi R8, το Audi R8 LMS, απόλαυσε επιτυχίες σε πίστες αγώνων κύρους σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τέσσερις συνολικές νίκες στο 24 Hours Nürburgring και στο Total 24 Hours of Spa και μία στο Dubai. Μεταξύ άλλων τίτλων ταχύτητας και πρωταθλήματος, έχει ήδη βρεθεί τρεις φορές στην κορυφή της κατάταξης στη Bathurt 12 Hour.

Το πόσο κοντινή είναι η σχέση αυτών των δύο super cars, φαίνεται από τον αριθμό των πανομοιότυπων εξαρτημάτων: 50% συγκριτικά με την έκδοση GT3. Για παράδειγμα, ο κινητήρας V10 είναι σχεδόν ίδιος και στα δύο οχήματα. Το σειριακό μοντέλο μοιράζεται το 60% των εξαρτημάτων του super car Audi R8 LMS GT4.

Audi R8 LMS

Εσωτερικό: λεπτομέρεια και κομψότητα

Η εγγύτητά του με την αγωνιστική οδήγηση είναι επίσης αξιοσημείωτη στο εσωτερικό του Audi R8: ακριβώς μπροστά σας, ένα μεγάλο περίγραμμα που αγκαλιάζει οπτικά όλα τα χειριστήρια και παραπέμπει στον σχεδιασμό ενός μονοθέσιου οχήματος. Το Audi R8 Coupé V10 performance quattro διαθέτει καθίσματα bucket. Ο εσωτερικός χώρος διατίθεται με στάνταρντ επενδύσεις δέρματος/alcantara, με χρωματικούς τόνους σε mercato blue και διακοσμητικά στοιχεία σε γυαλιστερό carbon. Ανοξείδωτα πεντάλ και υποπόδιο, όπως και επιθέματα carbon, συγκαταλέγονται επίσης στον βασικό εξοπλισμό. Φυσικά δεν υπάρχουν όρια για τις επιθυμίες σας. Η Audi exclusive διαθέτει για εσάς μία ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων και υλικών, για να διασφαλίσετε ότι το εσωτερικό του supercar σας ταιριάζει απόλυτα με το στυλ σας.

Interior Audi R8 Coupé V10 performance quattro

Audi virtual cockpit: τα βασικά στοιχεία στο οπτικό σας πεδίο

Η φιλοσοφία της χρήσης του εσωτερικού είναι να μπορεί ο οδηγός να εστιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στη διαδρομή, το οποίο επεκτείνεται στον ψηφιακό κόσμο με τον συνδυασμό του MMI navigation plus και του Audi virtual cockpit στον βασικό εξοπλισμό. Η μεγάλη 12,3-ιντσών διαγώνια οθόνη επικεντρώνεται σε ένα ταχύμετρο. Επιπρόσθετες τιμές βρίσκονται γύρω από αυτό, όπως ροπή, δυνάμεις g, χρόνοι γύρων, θερμοκρασίες λαδιού κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και πίεση και θερμοκρασία ελαστικών. Το λειτουργικό σύστημα MMI λειτουργεί με έξυπνη φωνητική αναγνώριση και κατά βάση ο έλεγχός του μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί να αποσπάσετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Το Audi R8 Coupé V10 performance quattro διαθέτει ένα επιπλέον πλήκτρο με το οποίο μπορείτε να ελέγχετε απευθείας τα ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα ισχύος.

Audi virtual cockpit